Folyóirat-cikket keresek, na de honnan?

Olvasási idő: 2 – 3 perc

A Kamara könyvtára is rendelkezik egy viszonylag tág folyóirat-kínálattal, de sajnos elég gyakran megesik, hogy nincsen meg egy keresett folyóiratcikk. Ilyenkor több lehetőség is a rendelkezésünkre áll.

Több könyvtár is van a környéken (a közeli könyvtárakra itt lehet szűrni), aminek a gyűjteményében könnyen rá lehet bukkanni a keresett kiadványra (ELTE Egyetemi Könyvtár, Országgyűlési Könyvtár, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára, a Fővárosi Bíróság Könyvtára), és ahonnan akár könyvtárközi kéréssel is be lehet szerezni a kívánt cikket (ennek részleteiért forduljon a könyvtároshoz!).

További segítséget nyújthatnak a magyar folyóirat-adatbázisok, amelyek közül a legfontosabb a MATARKA (Magyar Folyóiratok Tartalomjegyzékeinek Kereshető Adatbázisa) és az EPA (Elektronikus Periodika Archívum/Adatbázis, ide a teljes szöveggel elérhető archívumok kerülnek be), de ide sorolható még az inkább filozófiai és politikatudományi vonatkozású cikkeket feltáró HUMANUS (Humántudományi Tanulmányok és Cikkek Adatbázisa) is. Jogtudományi cikkek tartalomjegyzéke érhető el a Jogi Fórum oldalán is.

Amennyiben bármilyen kérdése, észrevétele van, ossza meg velünk!