Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara

Olvasási idő: 2 – 4 perc

Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara

Ismét egy új, viszonylag rövid sorozattal jelentkezünk. Ebben a magyar ügyvédi kamarák honlapjait szemezgetjük végig hetente egy alkalommal, elemezve a rajtuk és bennük megtalálható szolgáltatásokat, valamint magát a honlapot is.

Amikor megláttam, nem hittem a szemeimnek. Ilyennek kell lennie egy kamarai honlapnak (külsőre legalábbis egészen biztos).

Annyi rögtön látszik, hogy Drupal-alapú (a link viszont hiányzik a láblécből, ennek eltávolítása nem szép dolog, egy GPL-licensznél legalább egy linkkel illik megköszönni a munkát a fejlesztőknek…), tehát tulajdonképpen bárki csinálhatna ilyen igényes oldalt, csak idő kérdése.

Nagyon jó a névjegyzék megoldása, hogy mindenkinek van saját információs oldala, az már kevésbé szerencsés, hogy elég kevés infó tudható meg az adott ügyvédről (pl. szakterület, nyelvtudás). A Google Térkép külön jó pont.

Nagyon jól áttekinthető a jogszabályi rész, illetve a Jogtárból származó jogszabály-figyelők és a hozzájuk kapcsolódó hírcsatornák.

Ötletes a könyvtári rész, amely a MEK-ről gyűjti (ahogy mi is) a jogi vonatkozású műveket.

Nyilván a bejelentkezett felhasználók további tartalmakhoz is hozzáférhetnek, ez természetesen kívülről nem látszik.

Összességében egy rendkívül igényes, gyönyörűen megszerkesztett honlap, amely noha kicsit információszegénynek tűnik, talán nem is hiányzik róla semmi.