Ingyen céginfó a zsebben, mobilra

Ingyen céginfó a zsebben, mobilra

Olvasási idő: 2 – 2 perc

cégfürkész előképAkinek Android operáció rendszerű okostelefonja van, mentesül a hivatalos kormányzati céginfós adatbázis kényelmetlenségeitől, és telefonról egyszerűen, gyorsan tudja ellenőrizni a céginformációkat. A Voxinfo készítette el a Cégfürkész nevű alkalmazást, amely amellett, hogy cégnév, cím, adó- és cégjegyzékszám alapján tud keresni, nem csak a legalapvetőbb információkat kínálja (működik-e a cég, mekkora árbevétele van, milyen tevékenységi köre van, hány főt foglalkoztat), de pl. olyan extrát is, mint a térképszolgáltatás, aminek segítségével a székhelyet és a telephelyeket rögtön Google Térképre rakja.

A szolgáltatásból hiányzik egy-két dolog is (lehet hova fejlődni): tulajdonosok, vezető tisztségviselők, tulajdonosi hányad, és nem lehet a rövidítéseket feloldani, illetve kis képernyős telefonok esetén nehézséget okozhat, hogy nem lehet belenagyítani a táblázatokba (bár még így is olvasható pl. egy Xpreia X10 mini méretű készüléken).

Fontos, hogy az adatbázis használatához internetkapcsolat kell, amelyhez természetesen a Kamara és a könyvtár WiFi-szolgáltatása rendelkezésre áll.