A közbeszerzési eljárások új szabályai + CD (21. aktualizálás)

Olvasási idő: 3 – 5 perc

A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény hatályon kívül helyezi a korábbi Kbt.-t és már 2012. január 1-jétől hatályba is lép! Módosulnak többek között a nemzeti eljárásrend, a tárgyalásos eljárás, a versenypárbeszéd és a keretmegállapodás szabályai!

Az ajánlattevőket érintő változások:

  1. Az alvállalkozóktól önálló alkalmassági feltétel igazolását nem lehet majd kérni!
  2. Bevezetik fedezet összegének bontás előtti ismertetését! A szubalvállalkozás maximuma 25%!
  3. Építési beruházások esetén bevezetik az alvállalkozók közvetlen kifizetésének lehetőségét és az előleget!
  4. Az új Kbt. nem tesz különbséget a 10% feletti és alatti alvállalkozók között!
  5. Új szabályok érvényesek az ajánlattevői dokumentumokra, a fizetési határidőre, a halasztott fizetésre, az alkalmasság igazolására!

Az ajánlatkérőket érintő változások:

  1. Változnak az ajánlati/részvételi felhívás, az összeférhetetlenség, moratórium, kizáró okok, in-house beszerzés szabályai!
  2. Az ajánlatkérőnek lehetősége lesz arra, hogy visszatartsa a biztosíték 50%-át! Megszűnik az objektív egy éves egybeszámítás!
  3. Megszüntetik az eredményhirdetés intézményét! Lehetővé válik a közös közbeszerzési eljárás lefolytatása több ajánlatkérő részére!
  4. Bevezetik az egyfokú bírósági felülvizsgálatot! Lehetőség lesz az ún. önállóan kialakított eljárás alkalmazására!
  5. Új szabályok érvényesek a szerződés megkötésére és módosítására, a kifizetésekre, és a kiegészítő tájékoztatásra!

Ajánljuk figyelmébe kitűnő kiadványunkat, melynek segítségével teljes körűen megismerheti a 2011-ben még hatályos közbeszerzési előírásokat, de egyúttal már felkészítjük Önt a 2012-től hatályos új közbeszerzési törvénynek való megfelelésre is!

Kézikönyvünkben a várható jogszabályváltozások követése mellett bemutatjuk a sikeres közbeszerzési pályázáshoz és pályáztatáshoz szükséges lépéseket! Olyan ajánlattételi és ajánlatkérői dokumentációkat, közbeszerzési szerződéstervet, hirdetménymintákat, alvállalkozói nyilatkozatmintákat, hiánypótlási dokumentációkat kap kézhez, mellyel sikeresen vehet részt a közbeszerzési eljárásokban, és hibátlanul írhat ki pályázatokat! Minden kérdésére világos választ kap, így elkerülheti a leggyakrabban előforduló hibákat!

A CD-n található hirdetményminták, komplett ajánlatkérői és ajánlattevői dokumentációk és ellenőrzőlisták segítségével sikeresen vehet részt a közbeszerzési eljárásokban, időt takaríthat meg és elkerülheti a hibákat!