Diskurzus – A Batthyány Lajos Szakkollégium régi-új folyóirata

Olvasási idő: 2 – 3 perc

Diskurzus

A Diskurzus a Batthyány Lajos Szakkollégium korábban (2007) már létezett folyóirata, mely akkor egyfajta közéleti, egyetemi lapként és szakkollégiumok közötti hírlevélként működött az akkor még Batthyány Lajos Jogász Szakkollégium nevet viselő Kollégiumunk, valamint a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium és a Szent László Szakkollégium közös vállalkozásaként. Sajnos a lap működése, akkori formájában, hosszú szünetelésbe torkollott, mondhatnánk azt is, hogy megszűnt.

Ezt követően 2010-ben, több korábbi felvetés alapján a Szakkollégium Választmánya a Programigazgató és a Közgyűlés támogatásával újra napirendre tűzte a folyóirat kérdését, azonban megváltozott célokkal és megváltozott jelleggel. A megújítani kívánt Diskurzust a Választmány a Szakkollégium publikációs profiljába szervesen illeszkedő hallgatói szakmai-tudományos lapként kívánta újraindítani évi két nyomtatott és több elektronikus lapszámmal. Ennek az elhatározásnak a szellemi feltételei pusztán az aktív szakkollégisták révén is fennálltak és fennállnak, s különösen igaz ez az állítás akkor, ha figyelembe vesszük egykori szakkollégistáink érdeklődését és közreműködésre tett ígéreteit.

Az új Diskurzus tehát, mint hallgatók által írt és szerkesztett, de elismert szakemberek által felügyelt és véleményezett, főként hallgatói szakmai-tudományos lap tér vissza, s reméljük, hogy hosszú távú fennmaradást és elismerésre méltó szakmai-tudományos eredményeket tudhat majd magáénak.

A korábbi számok a Batthyány Lajos Szakkollégium honlapján a letöltés menüpontban elérhetőek.